08.07

Новий Mercedes-Benz S-Class. В дорозі як вдома - розкішний і цифровий

Компанія «АвтоКапітал», офіційний імпортер Mercedes-Benz в Україні і невід'ємна частина Корпорації УкрАВТО, повідомляє про те, що в новому S-Class дебютує система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) другого покоління, з розширеними можливостями самонавчання.

8 липня на платформі Meet Mercedes DIGITAL презентували перший випуск, присвячений оновлень в новому Mercedes-Benz S-Class.

Жодне інше нововведення за останні роки не змінило роботу Mercedes-Benz настільки радикально, як MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Друге покоління цієї системи дебютує в новому S-Class. Він став ще більш цифровим і інтелектуальним. Але, при цьому, зберіг розкішний дизайн інтер'єру.

 

Огляд основних функцій:

  • Кількість класичних елементів управління значно зменшено в порівнянні з попередньою моделлю
  • Новітні екрани з OLED технологією і тактильним зворотним зв'язком
  • MBUX для всіх пасажирів
  • Дисплей водія з справжнім 3D-ефектом
  • До трьох екранів у задній частині салону
  • Передача вмісту з екрану на екран
  • Вибір і зміна навігаційних напрямків з задніх сидінь
  • Спрощене, інтуїтивно зрозуміле управління жестами: MBUX Interior Assist розпізнає до 20 рухів
  • На додаток до дотиків, голосового управління і жестів рук, контроль погляду розширює можливості для керування
  • Голосовий помічник слухає ще уважніше і ще краще розуміє пасажирів: більше не потрібно ключове слово активації «Hey, Mercedes!», система знає 27 мов і розуміє непряму мову, відповідає не стереотипно і здатна підтримувати діалог.
  • Управління функціями комфорту, такими як обігрів сидінь або масаж, також можливо за допомогою голосового управління
  • Два проекційних дисплея (Head-up displays (HUDs)), включаючи кольоровий контент доповненої реальності для навігації

 

OLED технологія

Кількість класичних елементів управління значно скоротилася: механічних перемикачів стало на 27 менше, ніж у попередника. Проте, ключові функції, наприклад, освітлення або склоочисники, управляються напряму, а панель клімат-контролю знаходиться біля нижнього краю дисплея. Регулювати сидіння можна як за допомогою «фірмових» перемикачів на дверних панелях, так і за допомогою центрального дисплея.

П'ять великих екранів з високою роздільною здатністю, зокрема з технологією OLED (organic light-emitting diode) - органічних світлодіодів, датчиками тиску і тактильним підтвердженням сенсорних команд роблять управління S-Class і функціями комфорту ще простішим. При цьому, технологія OLED споживає на 30% менше енергії, ніж LCD.

Зовнішній вигляд екранів можна індивідуалізувати за допомогою вибору з чотирьох стилів відображення (Discreet, Sporty, Exclusive, Classic) та трьох режимів (Навігація, Допомога, Обслуговування). Але, людський фактор завжди залишається в пріоритеті. І тому можливостей для персоналізації і інтуїтивного управління стало набагато більше. Це відноситься як до задньої частини салону, так і до водійського місця: йому, наприклад, пропонується новий 3D-дисплей, який створює об'ємне зображення.

3D и AR-HUD дисплеї

Завдяки методам, розробленим Mercedes-Benz для адаптації відстані і конфігурації, зображення на 3D-дисплеї для водія постійно регулюється. А вбудована в дисплей стереокамера використовується для точного визначення положення очей водія. Дисплей настільки точно налаштований на положення голови людини, що ліве і праве око бачать різні пікселі рідкокристалічного дисплея.

За бажанням, водієві доступні два проекційних дисплея Head-up displays (HUDs), один з яких - інноваційний, з особливо великою площею зображення. Кут розкриття екрану складає 10° по горизонталі і 5° по вертикалі. Саме ж зображення з'являється практично на відстані 10 метрів. Ця область відображення відповідає монітору з діагоналлю 77 дюймів.

Проекційний дисплей доповненої реальності Augmented reality head-up display (AR-HUD) надає великий обсяг контенту доповненої реальності для систем допомоги при водінні і навігаційної інформації. Для водія ця інформація накладається на реальне навколишнє оточення попереду транспортного засобу, і, отже, може сприяти подальшому зниженню відволікаючих чинників для водія.

MBUX Interior Assistant

Унікальною особливістю MBUX Interior Assistant є єдина мережа, до якої залучено численні системи автомобіля, що використовують дані з величезної кількості датчиків. Новий S-Class може взаємодіяти майже з усіма органами чуття - зором, почуттям і слухом, пропонуючи численні інновації в області допомоги водієві, захисту та взаємодії.

MBUX Interior Assistant не тільки підвищує зручність експлуатації, але і безпеку. Він перевіряє, наприклад, чи закріплено дитяче крісло на сидінні переднього пасажира і попереджає про інших учасників руху в «сліпих зонах», якщо пасажир S-Class збирається покинути автомобіль.

Використовуючи камери в стельової панелі управління і алгоритми навчання, MBUX Interior Assistant розпізнає наміри пасажирів і передбачає їх побажання. Він робить це шляхом інтерпретації мови тіла і взаємодіє відповідними функціями автомобіля. Наприклад, якщо водій дивиться через плече на заднє скло, то автоматично опускається сонцезахисна шторка. Варто простягнути руку до сидіння переднього пасажира в темряві, як автоматично вмикається світло. Досить просто подивитися на одне з зовнішніх дзеркал, щоб можна було виконати його регулювання без попереднього перемикання.

Також розпізнаються природні рухи рук, - водій або пасажири можуть вмикати і вимикати світло в салоні, а також відкривати і закривати зсувний люк без торкання. А доступ до обраних функцій можна отримати за допомогою жесту «Вибране» (рука з вказівним і середнім пальцями в V-подібній формі).

Поговори зі своїм S-Class

Стало набагато простіше спілкуватися і за допомогою голосових команд. Певні дії можуть бути виконані навіть без ключового словосполучення активації: «Ей, Мерседес!». Голосовий помічник не вимагає певних фіксованих команд, оскільки він розуміє природну мову.

Непряма мова також розпізнається, якщо ви говорите, наприклад, «Мені холодно», замість чіткої команди «Температура в просторі для ніг 24 градуси», щоб включити клімат-контроль для зони ніг. Коли ви говорите: «Я втомився», то активується програма управління комфортом, а вхідний дзвінок може бути прийнятий відповіддю: «Прийняти виклик». Система тепер може пояснити, де знаходиться аптечка або як підключити смартфон через Bluetooth. Управління функціями комфорту, такими як обігрів сидінь або масаж, також можливо за допомогою голосового управління.

Знання 27 мов і володіння обширними знаннями дозволяють системі давати відповіді на різні питання з розділу загальних знань. Так само побутові системи і техніка «Розумного будинку» можуть бути пов'язані з автомобілем і управлятися голосом завдяки функції Smart Home.

Голосове управління здатне до самонавчання. Система не тільки налаштовується на користувача і його голос, а також вивчає нові трендові слова або змінює мову з часом. Більш того - не відповідає стереотипно, а здатна підтримувати діалог.

Наступний випуск, присвячений новому S-Class відбудеться в кінці липня.

Слідкуйте за нашими новинами, щоб бути в числі перших, хто дізнається про новинки!

Офіційний сайт Mercedes-Benz в Україні www.mercedes-benz.ua